Βιογραφικό Σημείωμα

Νεφρολογος

Ζαγοριανάκος Αντώνιος – Νεφρολόγος

Αντώνιος Ν. Ζαγοριανάκος, MD

Διευθυντής Νεφρολογικής Κλινικής & Μονάδας Τεχνητού Νεφρού «Βιοκλινικής Αθηνών»

Επιστημονικός συνεργάτης Ομίλου Υγεία – Μητέρα

Ο ιατρός Ζαγοριανάκος Αντώνιος γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στις ιατρικές σχολές του Βελγίου και  της Β.Ιταλίας. Αποφοίτησε το 2002 με βαθμό «Άριστα». Κατά την διάρκεια των βασικών σπουδών του, είχε ενεργή συμμετοχή σε ογκολογικά χημειοθεραπευτικά πρωτόκολλα απ’ όπου και εκπόνησε την  πτυχιακή διατριβή του («Χημειοθεραπευτική αγωγή σε ασθενείς με προχωρημένο καρκίνο του στομάχου»).

Εν συνεχεία, εμπλούτισε την ερευνητική του εμπειρία σε ογκολογικά πρωτόκολλα με την εξάμηνη παρουσία του ως εξωτερικός συνεργάτης στην μονάδα ογκολογικού καρκίνου στο Π.Γ.Ν. – Μαιευτήριο Αθηνών «Έλενα Βενιζέλου».

Υπηρέτησε στο υγειονομικό σώμα του Στρατού Ξηράς (Δ.Μ.Υ – ΡΠΒΧ). Το 2004 πραγματοποίησε την υπηρεσία υπαίθρου στο «Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου» όπου και παρέμεινε για δεκαεννέα μήνες. Εν συνεχεία εργάσθηκε ως ιδιώτης ιατρός στο ιδιωτικό θεραπευτήριο «Μετροπόλιταν», ενώ ολοκλήρωσε την παθολογική εξειδίκευσή του στο νοσοκομείο «Σπηλιοπούλειο».

Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Νεφρολογίας σε ένα από τα μεγαλύτερα Νοσοκομεία του κέντρου της Αθήνας, στο Κοργιαλένειο «Μπενάκειο ΕΕΣ». Κατά την διάρκεια της ειδικότητας, ανέπτυξε πλούσια εκπαιδευτική δραστηριότητα στην κλινική Νεφρολογία και στην Αιμοκάθαρση με ομιλίες, εργασίες, ελεύθερες ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις, τόσο σε Ελληνικά όσο και σε διεθνή συνέδρια. Απέκτησε ικανότητα και επάρκεια στην τοποθέτηση κεντρικών φλεβικών γραμμών αιμοκάθαρσης, καθώς και στην διενέργεια διαδερμικής βιοψίας νεφρού.

Από το 2013 κατέχει τον τίτλο του Νεφρολόγου έπειτα από επιτυχείς εξετάσεις στην Αθήνα.

Ως κύριος ερευνητής συμμετέχει σε διεθνή ερευνητικά πρωτόκολλα (Κωδ.Μελέτης APO-EPO-02). Λαμβάνει μέρος ανελλιπώς σε ελληνικά και ξένα Νεφρολογικά Συνέδρια αποσκοπώντας στην συνεχή και άρτια ενημέρωση του.

Ο ιατρός είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας και της European Dialysis and Transplant Association (ERA-EDTA).

Συνεργάζεται από το 2013 με τον όμιλο της Βιοϊατρικής στην «Βιοκλινική Αθηνών» όπου και κατέχει την θέση του Επιμελητή, ενώ από το 2018 είναι εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης του ομίλου Υγεία – Μητέρα. Από το 2021 κατέχει την θέση του Διευθυντή της Νεφρολογικής Κλινικής και της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στην «Βιοκλινική Αθηνών».

Βιογραφικό Σημείωμα
ctfΒιογραφικό Σημείωμα